Wat moet er allemaal geregeld worden door een academisch redacteur? Lees er over in dit artikel!

Ongeacht je opleidingsniveau, of je nu op de middelbare school, op de universiteit of in een doctoraatsprogramma zit, het is bijna onmogelijk om het schrijven van essays, artikelen of papers te vermijden, op een bepaald moment van je reis. Als je niet de beste schrijver of zelfredacteur bent, kan het moeilijk zijn om te weten waar je hulp moet zoeken.

Een academische redacteur kan fouten corrigeren, controleren op consistentie en toon, en suggesties van onschatbare waarde bieden voordat u uw papieren inlevert. Het inschakelen van een redacteur is altijd een goed idee om een laatste controle uit te voeren voordat u het eindproduct aflevert.

Het vinden van een academische redacteur

Als u op zoek bent naar een redacteur, begin dan met het zoeken binnen uw school of instelling. Er zijn waarschijnlijk veel jonge geleerden die zowel vertrouwd zijn met uw vakgebied als opgeleid zijn om academisch te schrijven en te redigeren.

  • Als er lokale vacature- of aankondigingsborden voor uw school zijn, probeer dan een advertentie te plaatsen, of probeer op zoek te gaan naar de diensten die u nodig heeft op deze locaties.
  • Een andere veelbelovende plek om te kijken binnen uw school is het schrijfcentrum (als er een is). Veel scholen hebben Engelse majors en schrijvers in dienst om andere studenten te ontmoeten over hun papieren. Vraag rond om te zien of uw school iets dergelijks aanbiedt.

Kijk online naar alle mogelijkheden voor een academische redactie

Online hulp zoeken kan veelbelovend zijn, vooral als je onder een snelle deadline zit of niet geassocieerd bent met een bepaalde academische instelling. Het bewerken van websites (zoals Editor World) biedt instant editing diensten van professionele redacteuren met veel ervaring. Deze platforms zijn een win-win: u krijgt snelle, hoogwaardige feedback en redactie over uw academische werk, terwijl de redacteuren hun professionele portfolio’s kunnen opbouwen en geld kunnen verdienen voor hun werk.

  • Er zijn veel verschillende verkooppunten om freelance redacteuren online te vinden, dus zorg ervoor dat de redacteuren ervaring hebben in of enige kennis hebben van uw vakgebied. Ze moeten ook vertrouwd zijn met de stijlgids die je gebruikt voor een bepaald stuk, dus het is slim om dat van tevoren te vragen.
  • Hoe je ook een academische redacteur zoekt, misschien wil je vragen om een montagevoorbeeld te zien of om te weten te komen of het schrijvers zelf zijn; beide goede aanwijzingen dat je kwalitatief hoogstaande, professionele diensten zult ontvangen.

Diensten van een academische redacteur

Als je aan een academisch essay werkt, kun je waarschijnlijk met een redacteur precies datgene overlopen waar je hulp bij nodig hebt. Academische redacteuren kunnen een breed scala aan diensten aanbieden, zoals:

  • Grammatica, interpunctie en spelling…
  • Woordkeus
  • Stijl en toon
  • Structuur van paragrafen en/of idee├źn
  • Het naleven van specifieke stijlgidsen (MLA, APA, Chicago, enz.)
  • Definitieve proeflezen om te scannen op fouten