Tesla staat in brand, maar deze EV-gerelateerde aandelen zouden net zo heet kunnen worden

Er zijn veel manieren om in de elektrische auto-industrie te spelen, aangezien deze exponentieel groeit.

 

De leveringscijfers van Tesla in het eerste kwartaal vormden een oplossing voor de vraag of de vraag naar elektrische voertuigen zou toenemen en een kritische massa zou bereiken. Het heeft.

 

 

Nu is de vraag voor beleggers hoe ze het beste op de langetermijngolf kunnen rijden.

 

De aandelen van Tesla Inc. TSLA, -1,13% stegen vorig jaar, maar in 2021 was de volatiliteit pijnlijk voor kortetermijnbeleggers wier timing niet ideaal was. Hier is een prijsgrafiek van eind 2019:

 

Dat is een in het oog springende grafiek, vooral als je de hele tijd in de aandelen hebt gezeten. Maar de aandelen van Tesla daalden tot en met 1 april met 27% vanaf het hoogste punt tijdens de dag op 25 januari. Op 5 april stegen de aandelen met 4% na het bericht van het bedrijf dat het in het eerste kwartaal 184.800 elektrische voertuigen had geleverd. ING koers aandeel is verkocht.

 

Tesla is een dure voorraad. De aandelen worden verhandeld voor 147,5 keer de schatting van de consensuswinst voor de komende 12 maanden, onder analisten die door FactSet worden ondervraagd. Onder die 35 analisten, minder dan een derde waarde Tesla een “koop” of het equivalent, en hun consensus 12-maanden koersdoel van $ 658,26 ligt iets lager dan waar de aandelen op 1 april sloten.

 

De grootste concurrenten van Tesla op het gebied van elektrische voertuigen in de VS zijn waarschijnlijk General Motors Co. GM, + 0,27%, Volkswagen AG VWAGY, -0,66% en Ford Motor Co. F, -0,08%, op basis van de aangekondigde plannen van de bedrijven.

 

Maar er zijn veel andere manieren om deze seculiere langetermijntrend te spelen. Halfgeleiderfabrikanten zullen blijven profiteren van de groei van EV’s en fabrikanten van allerhande componenten. Hier is een recent scherm met halfgeleidervoorraden. Amazon koers aandeel is verkocht.

 

Om een ​​bredere lijst van EV en gerelateerde aandelenspelen te bedenken die een aanzienlijk voordeel kunnen hebben, zijn we begonnen met het samenstellen van een lijst met aandelen die worden aangehouden door een of meer van deze ETF’s:

 

We hebben gekeken naar de belangen van drie ETF’s:

 

SPDR S&P Kensho Smart Mobility ETF HAIL, -0,55% – 59 aandelen, grootste belang: AgEagle Ariel Systems Inc. UAVS, -2,78% (5,6%).

Global X Autonomous & Electric Vehicles ETF DRIV, -0,08% – 77 aandelen, grootste belang: Alphabet Inc. GOOGL, + 0,65% (3,6%).

iShares Zelfrijdende EV & Tech ETF IDRV, -0,04% —101 aandelen, grootste belang: Intel Corp. INTC, + 1,43% (4,5%).

Door de drie portefeuilles toe te voegen en duplicaten te verwijderen, ontstond een lijst van 175 aandelen, waarvan 76 in de VS.

 

Van die 175 aandelen worden er 111 door ten minste 10 analisten beoordeeld. Het is goed om rekening te houden met een groot aantal meningen – als een bedrijf niet breed wordt gedekt door de makelaardijsector, kan het over het hoofd worden gezien door institutionele beleggers (of worden betaald door de weinige analisten die er wel verslag van doen).

 

Onder de gereduceerde lijst van 111 aandelen, zijn hier de 20 met meer dan tweederde “koop” of gelijkwaardige ratings, met het meest impliciete opwaartse potentieel voor de komende 12 maanden:

 

De aandelenkoersen en koersdoelen in de tabel zijn in lokale valuta waarin de aandelen of Amerikaanse certificaten van aandelen worden vermeld.

 

Zoals altijd is dit soort lijst slechts een begin – u moet uw eigen onderzoek doen voordat u ergens in investeert. Voor meer informatie over een bedrijf, inclusief bedrijfsprofielen, grafieken, prijsverhoudingen, financiële gegevens en nieuwsverslaggeving, kunt u rechtsboven op de MarketWatch-pagina een ticker zoeken.

 

Plug Power Inc. PLUG, -1,07% is het aandeel met het meest agressieve koersdoel, en analisten verwachten een winst van 75% in de komende 12 maanden. Het bedrijf levert diensten op het gebied van waterstofbrandstofcellen.

 

Tweede op de lijst is Baidu Inc. BIDU, -3,35%, waarbij analisten een winst van 59% verwachten. Het bedrijf werkt samen met Geely Automobile Holdings Ltd. GELYY, + 0,07% van Hong Kong, om elektrische voertuigen te ontwikkelen.