Een bedrijfsverzekering uitkiezen kan behoorlijk pittig zijn als je geen expert bent, waar moet je dan op letten?

Het feit dat u een expert bent als het gaat om uw bedrijf, betekent niet dat u een expert bent als het gaat om de verzekering van uw bedrijf. Om ervoor te zorgen dat u de dekking die u nodig heeft, zorg ervoor dat u uw verzekeringsagent deze vragen stelt. Begrijp uw bedrijfsverzekering door deze vragen te stellen over alle beschikbare verzekeringen op bijvoorbeeld verzekering-winkel.com

Welke soorten verzekeringen hebben kleine ondernemers nodig?

Algemene aansprakelijkheid, commercieel onroerend goed en werknemersvergoedingen zijn de meest elementaire opties voor een bedrijfsverzekering.

  • Uw bedrijf zal echter meer dekking nodig hebben dan deze basisverzekeringen kunnen bieden. Uw behoefte aan dekking zal verschillen afhankelijk van het type bedrijf dat u uitoefent.
  • De locatie van uw bedrijf zal ook van invloed zijn op uw dekkingsbehoeften. Spreek dus met een gekwalificeerde agent om er zeker van te zijn dat u de uitgebreide commerciële dekking heeft die uw bedrijf nodig heeft.

Heb ik genoeg dekking met mijn verzekeringen?

Eerlijk gezegd is geen enkel bedrijf ooit volledig gedekt tegen alle risico’s en gevaren waar het mee te maken heeft. Het beste wat u kunt doen is uw dekkingslimieten hoog genoeg instellen zodat uw bedrijf een kans heeft om te herstellen na een catastrofale ramp.

  • Het nemen van stappen zoals het berekenen van de activa van uw bedrijf en het optellen van de kosten van apparatuur, voorraden, inventaris en andere eigendommen kan u helpen te bepalen hoeveel dekking u nodig heeft om uw bedrijf te beschermen.
  • Als u eigenaar bent van het gebouw waaruit uw bedrijf opereert, dan moet u ook rekening houden met de kosten van het volledig herbouwen van het onroerend goed in het geval dat het wordt vernietigd in een ongeval.

Wat zijn mijn dekkingsuitzonderingen?

Voordat u een commerciële verzekering afsluit, moet u weten welke soorten risico’s zijn uitgesloten van de dekking. Als u eenmaal op de hoogte bent van de uitsluitingen van uw polis, moet u overwegen hoe groot de kans is dat u met deze risico’s te maken krijgt. Als uw bedrijf een goede kans maakt op een uitgesloten risico, spreek dan met uw verzekeringsmaatschappij en kijk of u een polis kunt afsluiten of een aparte verzekering kunt afsluiten om de dekking te krijgen die u nodig heeft.